•600 g fläskfile
•2 gula lökar
•200 g valfri färsk svamp
•smör
•1/2 tsk svartpeppar
•1 1/2 msk konc kött och vinfond
•4 dl mellangrädde
•2 msk lingonsylt (jag tar jämt mer)
•färsk timjan
Tillagning
Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar. Bryn köttet i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek svampen i stekpannan och koka ur eventuell vätska. Tillsätt löken och fräs några minuter. Lägg tillbaka köttet. Smaksätt med soja och peppar. Häll i fond och grädde och låt koka ihop i 5 min utan lock. Rör i lingon sylten. Strö över timjan. Kokt potatis eller fullkornsris är gott till. Tips! Toppa pannan med lite färska lingon. Pricken över i!
Tack till Madeleine för receptet!
Rabu, 21 Juli 2010
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
0 komentar:
Posting Komentar