Rabu, 29 September 2010

Fisktagine med curry och paprika


400-500 g vit fiskfilé från frysdisken
5 dl vatten
8-12 torkade aprikoser
1 dl russin
2 schyssta lökar
1,5 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 höns- eller fiskbuljongtärning
½ dl hackad persilja
-
Börja med att se till så fisken är tinad lagom tills det är dags att laga mat. Koka upp 2 dl vatten. Skär aprikoserna i mindre bitar. Ta nu och dra av det kokande vattnet från plattan och lägg i aprikoserna och russinen. Ta nu dina 2 schyssta lökar och hacka dem i inte allt för små bitar. Nu är det dags att skära fisken i lagom stora bitar! Blanda nu lök, curry, paprikapulver och lite olivolja i en bunke och vänd sedan i fiskbitarna så får de stå och dra i sig smak från kryddorna i några minuter. Fräs sen fisken i en stekpanna med höga kanter. Smula i buljongtärningen och tillsätt 3 dl vatten - låt puttra i ca 5 minuter tills fisken är klar. Ställ tillbaka frukten på plattan och koka i ca 5 minuter. Blanda till sist i frukten i grytan och blanda i 1/2 dl hackad persilja. Servera med bulgur/quinoa/ris.
-
Smaklig Måltid!
-
Tack säger vi till Emelie som skickat in recept och bild!

0 komentar:

Posting Komentar