Rabu, 09 Februari 2011

Malins magiska choklad- och kokoskaka

Den här kakan - som nästan är en tårta - är en klassiker i systrarnas familj! Vart receptet kommer ifrån från början vet jag inte, det fanns handskrivet och skrynkligt i familjens gamla receptbok. Kakan är som en dröm!

100 gram smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
1.5 dl mjölk

Rör samman socker och smör. Tillsättet äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och blanda i. Rör sist i mjölken. Häll i smeten i en smord, bröad rund form med avtagbar kant. Grädda i ugn 175 gr i 30 minuter.

Under tiden kakan är i ugnen, blanda glasyren i kastrull.
1.5 dl kokos
1 dl socker
1 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 msk smör
0.5 dl mjölk


Låt glasyren koka upp. (Jag brukar alltid göra mer glasyr än vad som står...) När kakan varit i ugnen i 30 min, ta ut den och bred över glasyren. Grädda i cirka 15 minuter till.

0 komentar:

Posting Komentar