För 8 personer:
2 purjolök
4 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
2 tomater
Färska champinjoner
2 tomtatkross
4 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
Chilipeppar
Curry
2-3 dl grädde
2-3 dl creme fraiche
Soja
Soja
4 laxfilé (cirka 400 gr)
2 burkar kräftstjärtar i spad
Hacka purjolöken och pressa vitlöken. Fräs i olja i stor gryta. Tillsätt tärnad paprika, tomat och skivad svamp. Rör därefter ned tomatkross, puré, vatten, smulad fiskbuljong. Krydda ordentligt med chili och curry.
*
Tillsätt grädde och creme fraiche och en skvätt soja. Låt puttra på svag värme. Skär fisken i bitar och rör försiktigt ned bitarna i grytan. Låt småputtra tills de ser klara ut, det går ganska snabbt. Sist av allt ska kräftstjärtarna i. Ha även ned en del av spadet i grytan! Men var försiktig med måtten. För mycket spad gör grytan vattning. Då kan det behövas mer grädde och creme fraiche. Jag hade drygt en halv burk spad i. Smaka av! Servera med ris och sallad.
0 komentar:
Posting Komentar