Rabu, 13 Oktober 2010

Hemkunskapsfrökens fiskgratäng

När vi gick högstadiet på Sammilsdalsskolan lagades denna fiskgratäng på hemkunskapsundervisningen. 15-åringar är som regel inte så förtjusta i fisk, men denna gratäng gick hem även hos dem som vanligen inte gillade fisk.

Fisk med frasigt täcke
400 gr vit fisk (tänk miljömedvetet)
2.5 dl matgrädde
1 dl riven ost
2-3 vita brödskivor
Lite smör
Vitlök
Persilja
Salt, peppar
Ev. svamp (färska skivade champinjoner är gott)
Ev. citron
*
Lägg fisken i en ugnsfast form. Krydda den och vattna den litegrann. Pressa över citron (kan uteslutas). Sätt in i ugnen på 200 gr i cirka 15 min.
*
Under tiden, gör en röra av riven ost, smulat bröd, pressad vitlök, lite smör. Ta ut fisken ur ugnen. Bred på "fraset". Häll över gräddmjölken. Strö över persilja. Svamp är också gott att ha med. Gratinera i ugnen i cirka 15 minuter till. Servera med t.ex. kokt pressad potatis, potatismos eller ris.

0 komentar:

Posting Komentar