Jumat, 08 Oktober 2010

Citronkyckling med oliver

4 portioner
1 stor färsk kyckling (jag brukar ta kycklingfiléer oftast)
1 citron
10-12 smålökar
10 skalade vitlöksklyftor
1-2 grön paprika
2 tsk salt
Svartpeppar
3 msk olivolja
2 lagerblad
1 dl vatten
2 dl torrt vin
1 dl svarta oliver
1 dl gröna oliver
Färsk timjan

Ta fram en stor ugnsform, gärna av lera. Tvätta av citronen och skär den i ganska tjocka skivor. Skala smålökarna. Skala vitlökarna. Kärna ur paprikan och skär i långa klyftor. Stycka kycklingen i portionsbitar och klappa in den med salt och peppar. Varva kyckling, lök, vitlök, citron och paprika i formen. Ringla över olivoljan. Salta och peppra lite mer och stick ner lagerbladen. Slå över vatten och vin. Fördela oliverna över det hela. Strö över rikligt med timjan. Ställ in formen i 225 grader ca 35-40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

Servera med t.ex. couscous och en härlig grönsallad!

Tack till Madde H för recept och bilder!

0 komentar:

Posting Komentar