4 port
2 gula lökar
1-2 pkt saffran
Ca 1,5-2 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 dl vitt vin
1 dl grädde
8-10 potatisar
En näve körsbärstomater
1 röd paprika
1 grön paprika
400 g fisk (förslagsvis torsk, men funkar nog med vilken som helst)
Salt
Peppar
Skiva löken och fräs den i lite olja tillsammans med saffran. Skala potatisen och dela dem till önskad storlek (inte för små) och släng med dem i lök- och saffransfräset. Slå på vatten, fiskbuljong och vin. Låt koka tills potatisen nästan är mjuk. Lägg i strimlad paprika, hela körsbärstomater och fisken tärnad i kuber. Spä med en skvätt grädde och låt puttra några minuter tills fisken är färdig. Smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott bröd!
Tusen tack Julia!
Senin, 18 Oktober 2010
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
0 komentar:
Posting Komentar