175 g digestivekex (12st)
100 g mjukt smör
400 g färskost av philadelphiatyp
400 g färskost av philadelphiatyp
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
3 dl vispgrädde
1-2 burkar körsbärsmarmelad (jag tog en burk av märket "Den gamle fabrik" och en gång tog jag björnbärsmarmelad och det gick lika bra)
Gör så här
1. Kör kexen i matberedaren tills de är smuliga, lägg i smöret och kör tills det blandats.2. Pressa ut blandningen i en 24 cm stor springform, pressa upp lite efter sidorna så att det bildas en kant.
3. Vispa samman färskost, florsocker, vaniljsocker och citronsaft tills det är slätt.
4. Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i cream cheese-smeten.
5. Häll upp smeten i formen och släta ut den med en gummiskrapa. Ställ kakan i kylskåpet i 3 timmar eller över natten.
6. När kakan ska serveras tar du ut den ur formen och garnerar med marmeladen.
Receptet är hämtat från ICAs tidning Buffé.
0 komentar:
Posting Komentar