Senin, 13 Desember 2010

Mjuk pepparkaka i långpanna

Om du gillar mjuk pepparkaka kommer du att älska den här.
Cirka 40 bitar

Ingredienser
4 ägg
8 dl Farinsocker
6 dl filmjölk
1 msk ingefära
1 1/2 msk kardemumma
2 tsk nejlikor
1 1/2 msk kanel
12 dl vetemjöl
1 msk bikarbonat
200 g smält smör eller margarin
2 dl lingonsylt eller frysta lingon

Topping
400 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
4 dl Florsocker
2 msk Vaniljsocker
frysta lingon, kan uteslutas

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt filmjölken. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Rör i smöret och lingonsylten. Häll upp smeten i en långpanna med smort och bröat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 25 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper och låt svalna.Blanda samman ost, flor- och vaniljsocker och bre över kakan. Strö på lingon och skär kakan i rutor.

0 komentar:

Posting Komentar