4-6 port, ca 45 min
2–3 äpplen
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk kanel
50 g smör, hyvlat
Pärlsocker till garnering
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar botten eller en form som du kan servera kakan ur.
2. Skala och skär äpplena i tunna klyftor.
3. Vispa ägg och socker ordentligt pösigt. Blanda ner mjölet.
4. Häll smeten i formen och lägg äppelklyftorna på ytan. Pudra kanel över. Hyvla smör med osthyvel över äpplena – det går lättast om smöret är riktigt kallt. Strö pärlsocker över hela kakan.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25–30 minuter.
Jag pudrade med florsocker istället för pärlsocker. Kakan är god att äta som den är, eller att servera med glass, grädde eller vaniljsås till.
Både bild och recept har jag tagit från Hemköp.se
Både bild och recept har jag tagit från Hemköp.se
0 komentar:
Posting Komentar